Συσκευασία

Κάλτσες Διαβαθμισμένης Συμπίεσης VarioSOX

Κάλτσες VarioSOX

Κάλτσες Διαβαθμιζόμενης Συμπίεσης: Τι είναι και σε τι χρησιμεύουν.

Οι κάλτσες διαβαθμιζόμενης συμπίεσης μειώνουν την απειλή σχηματισμού θρόμβων αίματος στα πόδια σας. Οι θρόμβοι αίματος μπορούν να σχηματιστούν στον καθένα, η απειλή ωστόσο είναι συνήθως μεγαλύτερη σε άτομα που υπόκεινται σε πολύωρη ορθοστασία ή διάγουν καθιστική ζωή και πολύ μεγαλύτερη για τους ασθενείς που νοσηλεύονται ή είναι κατακεκλιμένοι Αυτό συμβαίνει διότι οι μύες δεν συσπώνται αρκετά κατά την ορθοστασία και παραμένουν αδρανείς στην παρατεταμένη κατάκλιση. Κατά συνέπεια η κυκλοφορία του αίματος στα πόδια είναι βραδύτερη του κανονικού και αυτό αποτελεί συνθήκη που μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό θρόμβων. Οι κάλτσες διαβαθμιζόμενης συμπίεσης βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος στις φλέβες των ποδιών σε περιόδους αδράνειας. Σε περιπτώσεις νοσηλείας, θα πρέπει να το φοράτε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής σας στο νοσοκομείο.

Για να παρέχει συνεχώς την ειδική φροντίδα αυτή, οι κάλτσες διαβαθμιζόμενης συμπίεσης χρειάζονται και αυτές με τη σειρά τους λίγη φροντίδα.

Κάθε τρεις ημέρες πρέπει να χρησιμοποιείτε καθαρό ζευγάρι. (Σας συνιστάται να προμηθευτείτε δύο ζευγάρια - για να φοράτε το ένα ενώ το άλλο βρίσκεται για πλύσιμο).Πρωτίστως πρέπει να φοράτε το σωστό νούμερο και να τις εφαρμόζετε ορθά, ακολουθώντας της οδηγίες του παρόντος φυλλαδίου. Το πλύσιμο παρατείνει τη διάρκεια παραγωγικής ζωής των καλτσών απομακρύνοντας τις εκκρίσεις του σώματος από τα ελαστικά νήματα. Μη χρησιμοποιείτε αλοιφές, έλαια, λανολίνη ή παρόμοιες ουσίες που ελαττώνουν την ελαστικότητα. Οι κάλτσες μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο αλλά πρέπει να αποφεύγονται τα δυνατά λευκαντικά και να ακολουθούνται οι παρακάτω οδηγίες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ:

Το βέλτιστο είναι το πλύσιμο στο χέρι με χλιαρό νερό αλλά μπορείτε να τις βάλετε να πλυθούν στο πλυντήριο σε πρόγραμμα ελάχιστης μηχανικής δράσης στους 30oC (86oF), το οποίο οι κατασκευαστές πλυντηρίων συνήθως σημειώνουν με 30o . Να μην χρησιμοποιείτε καθόλου λευκαντικά με βάση το χλώριο. Να στεγνώνετε τις κάλτσες σε επίπεδη επιφάνεια αφού αφαιρέστε το περιττό νερό.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:

Μη μαζεύετε τις κάλτσες δίκην "δακτυλίου'' (σαν σωσίβιο), διότι έτσι το ελαστικό αποτέλεσμα του υλικού πολλαπλασιάζεται και η εφαρμογή τους δυσκολεύει.

Για ευκολία στην εφαρμογή, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

 1. Βάλτε το χέρι σας μέσα στις κάλτσες μέχρι την καμάρα του ποδιού.
 2. Κρατήστε τις κάλτσες από το κέντρο της καμάρας του ποδιού και γυρίστε το ανάποδα στην περιοχή της φτέρνας.
 3. Τοποθετήστε προσεκτικά την κάλτσα στο πόδι και τη φτέρνα. Βεβαιωθείτε ότι η φτέρνα σας είναι κεντραρισμένη στην καμάρα του ποδιού.
 4. Αρχίστε να τραβάτε το κυρίως σώμα των καλτσών γύρω από τον αστράγαλο μέχρι και την γαστροκνημία. Θα πρέπει να νιώθετε τα δάχτυλά σας άνετα.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

 1. Προφύλαξη κατά της 'εν τω βάθει' φλεβικής θρόμβωσης σε ιατρικούς και χειρουργικούς ασθενείς.
 2. Παροχή διαβαθμισμένης συμπίεσης και κατά συνέπεια αύξησης της φλεβικής κυκλοφορίας του αίματος σε όσες παθήσεις ενδείκνυται, συμπεριλαμβανομένων φλεβικών διαταραχών και κιρσωδών φλεβών.
 3. Χρήση σε άλλες παθήσεις υπό τις οδηγίες κλινικού ιατρού.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ:

 1. Οποιαδήποτε τοπική πάθηση του ποδιού όπου το καλσόν θα παρενέβαινε, όπως:
  1. δερματίτιδα,
  2. γάγγραινα,
  3. πρόσφατο δερματικό μόσχευμα.
 2. Αρτηριοσκλήρωση βαριάς μορφής ή άλλη ισχαιμική αγγειακή ασθένεια.
 3. Μαζικό οίδημα των ποδιών ή πνευμονικό οίδημα λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.
 4. Ακραία παραμόρφωση του ποδιού.


Ποιοι θα οφεληθούν από την χρήση τους

Προτείνονται για νοσηλευτές, χειρουργούς, αεροσυνοδούς, πωλητές, σερβιτόρους, υπάλληλους γραφείου και κάθε άλλη ειδικότητα που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία ή συνεχή καθιστική εργασία, καθώς και για άτομα μεγάλης ηλικίας.

Χαρακτηριστικά καλτσών VarioSOX

 • Αντιθρομβωτικές
 • Υποαλεργικές
 • Ανθεκτικές
 • Αντιιδρωτικές

Στοιχεία Επικοινωνίας

Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τις κάλτσες VarioSOX ή με τη διαδικασία αποστολής, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω τηλεφώνου, e-mail ή φαξ.